به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، نادر فلاحی با اشاره به اقدامات ثبت مواریث ناملموس عشایر اردبیل تصریح کرد: «با توجه به ثبت کوچ عشایر شاهسون مغان، داستان سارای و مراسم عزاداری ایل شاهسون و با توجه به ثبت ملی سبلان به عنوان ییلاق عشایر برنامه بعدی اداره کل ثبت جهانی کوه سبلان و معرفی عشایر به عنوان بخشی از میراث ناملموس این اثر بزرگ طبیعی و فرهنگی است.»
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اضافه کرد: «استان اردبیل به واسطه اقلیم منحصر به فرد سه سبک زندگی شهری، روستایی و عشایر را در گستره خود گنجانده و عشاير استان اردبيل با 15 هزار و 192 خانوار و 80 هزار نفر جمعيت در 10 شهرستان استان پراكندهاند.»
به گفته فلاحی به منظور معرفی توانمندی عشایر تعریف جشنواره ها و برنامههای رویداد محور مورد تاکید بوده و سالانه کوچ عشایر بیله سوار در سطح ملی برگزار می شود که برگزاری در سطح بین المللی نیز در دست برنامه ریزی است.علاوه بر این امسال نخستین دوره جشنواره کوچ عشایر در مشکینشهر برگزار شد تا توانمندی عشایر شهرهای مختلف استان معرفی شود.
او تاکید کرد: «با توجه به برخورداری از فرهنگ و رسوم غنی، آداب منحصر به فرد، البسه و غذاهای آمیخته با سبک زندگی و همچنین با توجه به برخورداری عشایر از شیوه خاص معیشت که موجب شده از ساخت آلاچیق تا بافته های داری بخشی از زندگی آن ها را شامل شود، عشایر به عنوان میراث معنوی بوده و معرفی آن نیز با هدف معرفی گوشه ای از میراث فرهنگی استان مورد تاکید است.»
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ادامه داد: «در سالهای اخیر علاوه بر معرفی جاذبههای زندگی عشایر در استان اقداماتی حمایتی جهت رونق تولیدات صنایع دستی انجام شده که به ویژه در سال جاری با شعار رونق تولید، مشارکت عشایر در نمایشگاه ها، حضور در بازارچه های محلی فروش صنایع دستی و حمایت از هنرمندان زبده مورد تاکید است.»
فلاحی افزود: «در راستای معرفی گسترده، احیا و باززنده سازی صنایع دستی عشایر آثار متعددی در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده که شامل مهارت زین سازی، مهارت مفرش بافی، مهارت نمکدانبافی، مهارت نواربافی، مهارت شال بافی، مهارت خورجین بافی، مهارت چیغ بافی، مهارت نمدمالی، مهارت دوخت لباس سنتی تومان کوینک، مهارت جاجیم بافی، مهارت بافت ورنی مغان که توانست نشان جغرافیایی بین المللی را نیز کسب کند و همچنین مهارت رنگرزی سنتی یا بویاق، مهارت ساخت و برپایی آلاچیق شاهسون مغان و مهارت بافت سوپاند است.»
او اضافه کرد: «همچنین مهارت دو غذای بومی عشایر شامل مهارت پخت حدیک آشی و مهارت پخت نان محلی کته به ثبت رسیده است.»
انتهای پیام/